Kuchnia włoska dla początkujących: Podstawowe przepisy i techniki
Żywność ekologiczna jest zwykle uważana za bardzo zdrową. Dzieje się tak bowiem towary ekologiczne są wytwarzane przy zastosowaniu pewnych dokładnie wskazanych reguł. W głównej mierze nie mogą być sztucznie adiustowane. Oznacza to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie aniżeli położone obok w sklepie te same materiały z nieekologicznych upraw. Mamy prawo niemniej jednak posiadać pewność, że do ich uformowania nie użyto środków chemicznych. Człowiek nie ingerował też w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To sprawia, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep.Fungopol.PL – Grzyby Leśne: Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie pochodziło z takich hodowli, w jakich zwierzęta mają zapewnione jak najlepsze warunki życia. Nie są też sztucznie dokarmiane w celu podniesienia ich wagi. Jednakowo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych z pewnością będą bogatsze w przeróżnego rodzaju wartości odżywcze. Skutkiem tego należałoby jeść żywność ekologiczną.
2. Tutaj